27 Mayıs 2014 Salı

Portkal Soslu Balık Fileto

Portkal Soslu Balık Fileto (4 kişilik) 

 Malzemeler: 

• 4 adet beyaz etli balık filetosu
• 1 portakal
• 1 çorba kaşığı sek beyaz şarap
• 3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

1 çorba kaşığı tere yağını tavaya koyup ısıtın. Balıkları tavaya koyun. Kalan yağı, 2 çorba kaşığı portakal suyunu ve şarabı karıştırıp yarısını balıkların üzerine dökün. Deniz tuzu, biber ve 2 çorba kaşığı portakal rendesi ile tatlandırın. Kalan sosu 2 dakika kaynatıp yemeğin üzerine dökün ve balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin.

İpucu: Balıklar çatal ile kolayca ayrılabilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder