27 Mayıs 2014 Salı

Tavada Kızarmış Balık

Tavada Kızarmış Balık (4 kişilik)

Malzemeler:

• 4 adet taze beyaz etli balık filetosu
• 3-4 dilim ince rendelenmiş bayatlamış ekmek
• 1 adet çırpılmış yumurta
• 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi:

Ekmeklere tuz ve biber ekleyin. Filetoları ilk önce yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına bulayın. Kalın tabanlı bir tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün. Balığın her iki tarafını da üçer dakika ya da sevdiğiniz pişme derecesine ulaşana kadar pişirin. Altını söndürüp biraz dinlendirin. İsteğe bağlı: Tarator sos ve dilimlenmiş limon ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder