22 Haziran 2014 Pazar

Yengeçli ve Limon Kremalı Soslu Makarna Tarifi

Makarnanın mükemmel pişmiş haline 'Al dante' dendiğini biliyor muydunuz? İtalyanca olan bu deyimin anlamı "dişe göre" demek. Al dante pişmiş bir makarna ne çok pişmiş ne de çok diri olmalıdır. İyi şanslar!!!

Yenğeçlı ve Limon Kremalı Soslu MaRarna (4 kişilik )

Sevgili Kirsty Morrison'dan bir tarif.

• 500 gr burgu makarna
• 300 mi krema
• 1 adet limon
• 400 gr taze pişmiş yengeç eti ya da 2 adet 170 gr yengeç konservesi (süzülmüş)

Hazırlanışı:

Suyu kaynatıp makarnaları haşlayın. Bu arada limonun kabuğunu ince ince rendeleyin. Kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ufak bir tencereye koyup kaynatın. Yengeç etini ekleyip etler ısınana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sosu ateşten alıp makarnanın üzerine boşaltın. Neeeffiissssss

İsteğe bağlı: Bu makarnaya 54 kap ince kıyılmış maydanoz eklemek gerçekten iyi bir fikir olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder